Peppermint-Ginger Plus Shaklee - IBU ELLY SHAKLEE

Thursday, 22 June 2017

Peppermint-Ginger Plus Shaklee

      Assalamualaikum semua.. Hari ni ibuElly nak cite pasal Peppermint-Ginger Plus Shaklee yang sangat terkenal dalam kalangan mereka yg ada angin berlebihan dlm badan.. Ibu² pregnant yg ada alahan teruk pun sgt digalakkan tau ambil Peppermint ni.. In shaa Allah perut pun takkan rasa sebu je kan..

   
Haa ni rope peppermint tu.. IbuElly belum pernah cuba lagi peppermint ni

      Kombinasi 4 herba dari Barat dan Timur, dan dihasilkan di bawah prosedur standard dgn melalui penggunaan teknologi sains yg terkini. Secara klinikal, ia sgt membantu dlm merawat atau mencegah masalah loya, gastrik, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.  4 herba tu adalah daun pudina, halia, adas dan cekur manis.  

      Antara manfaat utama herba² di dalam Peppermint ni adalah :
  • PUDINA  : melegakan otot perut, ia mempunyai kesan penenang. Bantu masalah penghadaman, mabuk laut/darat, melegakan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit. Selain itu, ia melegakan kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yg timbul drpd rawatan kemoterapi. Pudina merangsang pengeluaran peluh, oleh itu ia menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti selsema. Perasaan sejuk dan menyegarkan drpd pudina membantu memelihara pemikiran yg jelas dan tetap fokus
  • HALIA  : Masyarakat Cina telah menggunakan halia lebih drpd 2 ribu tahun. Halia merangsang rembesan enzim Salvia utk pencernaan makanan. Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid, loya, mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak(semasa pantang). Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan sakit wanita : penyelidik di Switszerland mendapati halia adalah berkesan sbg remedi lain spt merawat kesan mabuk laut. Laporan penyelidikan awal telah merumuskan bahawa halia adalah berkesan dalam merawat/mencegah masalah kesakitan ketika dalam perjalanan/pengembaraan
  • POKOK ADAS (fennal)  : orang² Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu. Juga, ia dpt membantu masalah alergi pd saluran usus
  • CEKUR MANIS (anise)  : digunakan oleh orang² mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. Merangsang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yg menyebabkan penyakit kulit yg biasa, melegakan haba di musim panas dan lembap, memberi peredaran tenaga dalam badan dan lembut pada perut
      Peppermint ni boleh dihisap mcm tu je tau.. Terutama masa kita batuk atau muntah lepas makan² tu kan.. Biasa ibu² pregnant atau mereka yg mengalami keracunan makanan la yg banyak muntah² ni.. Ibu mengandung mesti risau kan nak amek ubat yg tinggi kandungan steroid tu.. So cuba Peppermint-ginger plus ni in shaa Allah.. 

      Bagi yg nak dapatkan produk Shaklee di kawasan Ipoh, boleh wasap je ibuElly terus kat SINI tau.. In shaa Allah kalo wasap tu cepat je ibuElly reply.. Hehhee.. 

Jemput like juga dan follow :
Ig : @elifaismail

No comments:

Post a Comment