IBU ELLY SHAKLEE

Thursday, 10 August 2017

August 10, 2017

asal usul Nutriferon Shaklee

asal usul Nutriferon Shaklee
      Kome biasa ke makan labu?? #ibuElly memang tak makan, tapi suami suka gila LEPAT LABU.. nanti bila² dapat labu ni nak buatkan lepat untuk beliau 😝

      Tapi nanti biji labu tu jangan buangg!! Tau tak biji labu ni banyak khasiatnya???? Haa dalam produk Shaklee iaitu NUTRIFERON


, ada sekali khasiat biji labu ni tauu! Ehh ape kena mengena biji labu ada dalam Nutriferon??

      BIJI LABU ni mempunyai daya kebolehan untuk MENDORONG PENGELUARAN SEMULAJADI INTERFERON TUBUH, iaitu bahan kimia di dalam tubuh badan manusia yang bertindak MELAWAN VIRUS MASA KITA SAKIT..

      Nutriferon ni dah dipaten oleh Shaklee dan TIDAK DIJUAL DI KEDAI² biasa tau! Shaklee je ade.. biasanya ramai yang cari Nutriferon bila terkena DEMAM CAMPAK, DENGGI, SELSEMA dan BATUK YANG BERPANJANGAN..

      Korang senang² je ke nak hasilkan Nutriferon ni?? Makan masa bertahun tau, bukan mcm produk skang yg harini hantar kat kilang 3 bulan lepas tu dah boleh launch.. Sebab tu lah Shaklee dah patenKan siap² Nutriferon ni.. Shaklee sahaja yang jual Nutriferon ni dan ianya satu²nya di dunia tauu!!  Bukan calang² la produknya kome oiii!

      Apa lagi manfaat lain Nutriferon Shaklee ni ye?? Sampaikan kalau orang yg terkena DEMAM DENGGI, DEMAM CAMPAK,  BERPANJANGAN atau sakit² lain yg masih berlarutan  kelam kabut cari Nutriferon ni??

✔ mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari
✔ satu²nya interferon semulajadi di dunia!
✔ melawan kanser dan tumor
✔ mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel² tumor dan kanser
✔ melindungi dari influenza
✔ meringankan stress dan kelesuan
✔ melambatkan penuaan
✔ mengurangkan infeksi oleh pesakit² Hepatitis B & C
✔ meringankan PMS
✔ kesan positif pada menopaus
✔ menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser


Haa ni lah rupa bentuk Nutriferon tadi.. 

      Dalam Shaklee ni je disebut Nutriferon, nama asal adalah INTERFERON  .. interferon ni bertindal sbg Anti Virus dalam badan kita tau.. Mcm pak guard la dok jaga jgn bagi radikal bebas senang² masuk dalam badan kita dan sebarkan Penyakit. Haa gituu.. So Shaklee ni yg pertama la cipta Nutriferon yg seakan-akan interferon manusia ni, yg pertamadan satu-datunyadi dunia tauu! 

Manusia yg bergeliga telah mencipta Nutriferon Shaklee sekarang.. 

      Jadi korang nak demam² tu cepat baik atau dah ada tanda² demam tapi taknak berlarutan, WAJIB consume Nutriferon ni.. Ia juga boleh (in shaa Allah) menyembuhkan hanya dalam masa 3 hari! Itu yg dikatakan seperti dalam buku nutrisi dia lah! Nak tau kenalah cuba sendiri.. Nak order mudah je, klik ibuElly utk direct wasap tau! Jumpa di wasaP yaa! 

Jemput terjah page dan ig kita :
Ig : elifaismail
No tel : 0175604426

Tatatatatatattaatatatatatatatatatata! 


Wednesday, 2 August 2017

August 02, 2017

saya nak bantu! πŸ˜’πŸ˜‡

saya nak bantu! πŸ˜’πŸ˜‡
      Assalamualaikum korang.. Ya Allah, bersawang dah blog ni haa.. Maklumlah raya, sibuk ngn ank² lagi, bz nau nak menulis.. In shaa Allah dlm entry kali ni ibuElly kongsikan apa yg ibuElly boleh bantu dengan apa yg ibuElly jual setakat Ni.. Mmg niat ibuElly nk membantu korang yg ada masalah terutama masalah kulit di luar sana. Sbb ibuElly sendiri pun bekas mangsa kulit brmasalah akibat skincare local yg meNgandungi merkuri ni.. Siapa yg pernah tempuh je tau mcm mana perasaannya tau!

      Alhamdulillah, sejak ibuElly join AGEN COSMODERM  ni kan, dapat sambutan yg amat menggalakkan.. Rupanya ramai sesangat yg ada masalah kulit dn nk cari skincare selamat utk breakout masing².. Yela kan Cosmoderm  ni halal, ada kelulusan KKM, produk dijual di farmasi, Watsons, Guardian  dan sangat dipercayai sejak tahun 2005 lagi.. cosmoderm ni bukan produk timbang kilo tau! Produk ni mmg ada jual di farmasi.. So kalau korang xdpt produk yg korang nak di farmasi, haa meh beli kat ibuElly.. Harga sama je mcm hq, murah sikit berbanding beli di outlets luar tau.. πŸ˜‰

      Paling mendapat sambutan, produk Tea Tree (set anti jerawat)


Set Anti jerawat Tea Tree oil

Kalau tak beli full set pun, at least diorang mesti akan cari certain item yg ada dalam gambar ni.. Mana taknya, ramai yg muka naik jerawat memdadak lepas stop Pakai produk merkuri kan.. Haaa lepas ni takyah la Dok gatai dah cuba skincare online yg kita  tak tau apa kandungan sebenarnya... Better guna skincare yg mmg dijual di farmasi.. Lebih selamat dan berkesan (walaupun ambil masa) 

      Sebab zaman sekarang semua orang dah cerdik pandai, dah tau mana yang bahaya mana yang tak.. Sebabnya skincare yang mengandungi bahan kimia merbahaya ni makam dalam tau, dia akan serap ke salur darah.. Sekarang memang la x nampk  tggu lah bila umur dah meningkat nanti.. Bukan nak mintak tau, tapi kita kena berjaga-jaga.. IbuElly pun skang dah risau sesangat kalau nmpk atau tau ahli² keluarga dok guna skincare merapu.. 

      Korang yang nak cuba Cosmoderm ni, boleh terus whatsapp ibuElly kat SINI je, senang takyah nak save² number bagai.. Kalau malas jugak tak tau lah nak, sendiri mau ingat lah! Kihkih.. Boleh la like page ibuElly kat facebook  Cosmoderm IPOH .. IbuElly aktif juga upload kat situ.. Ig pun ade, cosmoderm_personalcare tau!  

Saturday, 8 July 2017

July 08, 2017

raya 2017!!!

raya 2017!!!
      Assalamualaikum korang.. Selamat hari raya!! Sihat ke? Bnyk ke telan rendang dan lemang tu?? Kihkih! IbUElly surrender la, raya ketiga pun dah x dpt nak telan macam².. Pasrah aje lah.. Korang beraya ke mana je? IbuElly beraya jauh sikit la ke Pahang nun.  Rumah ayah, sebab ibu dan ayah ibuElly dah bercerai.. Jadi ayah duduk la Pahang,  tempat kelahiran beliau..

       Alhamdulillah, time ktorg balik tak jem sgt.. Suam² kuku je jem nya.. Ikut jalan lama, x ikut highway.. Sbb husB kata ikut highway konfem la jem juga, jem yg slow tak berjalan.. At least kalaU ikut jalan lama takde la jem mcm kat highway.. Cumanya jalan tu terlalu jauhhh! Bila ktorang taip kat MAPS, ditulisnya 3 jam baru sampai ke Cameron Highland.. Husb la cdang nk singgah ke Cameron dr Temerloh.. Dok dengar pak² sdare bgtau Ikut jln lama, x jem kata deme..

      Excited la ktorang balik ikut jln lama yg digembar gemburkan tu.. Adik ibuElly yg lelaki pun ikut blakang tp Naik kete die sndri la.. Sbb dia balik Pahang awal ritu, masa mlm raya.. Kami sekeluarga balik raya kedua.. Kematu oii ponggong, 3 jam dr Temerloh ke Cameron Highland! Punya lah besar Pahang ni sampai jauh mcm tu sekali of ikut jalan lama.. Husb dok bebel dah katanya kalau ikut highway ni 3 jam dh lama smpai Ipoh.. πŸ˜… nak buat mcm mana, dia jugak yg try lalu ikut jln lama kan.. Mendapat lah! Kahkah!

      Nak spesifikkan, jln dia bnyk lalu kat felda².. Lanchang, Raub tu je tmpt yg ibuElly ingt.. Jlm dia lurus je, jadi tak rasa penat sgt Nk drive.. Sbb ibuElly pun take turn dgn husb drive.. Katanya ngantuk sgt, yela jln lurus kan.. Tak tahan katanya, so ibuElly pun offer la drive gantikan dia.. Tu yg tau x penat sgt ikut jalan tu, lurus je.. Cuma dh nk dekat smpai Cameron tu je jln bengkang bengkok sikit.. IbuElly sedikit takut lalu jalan bengkak bengkok ni.. Tapi alhamdulillah berjaya juga sampai Cameron Highland, ibuElly yg drive tau! 😬😬πŸ’ͺπŸ’ͺ

      Pengalaman baru bagi kami, lalu jalan yg kami rasa agak baru.. Saja nk cuba², sbb balik pagi dr Temerloh, boleh la ikut jalan lama tu.. Nnt² if nak singgah Cameron dari Temerloh boleh la lalu situ je.  Tapi bersedialah tempuh jalan yg panjang tu.. Hahahah.. Ohh ya korang akan lalu jga bandar² kecil, cumanya Lama juga nk sampai ke bandar² tu.. So jumpa je satu bndar baik pegi toilet, makan siap².. Tambah yg ade ank² kecik tu kan.. Kena selalu get ready dgn makanan dlm Kereta.. Kita yg dewasa nintakpe boleH tahan.. Tapi, budaK kecik manalah mampu nk tggu lelama kan..

      Ok tu je nk cite setakat ni.. Semoga bermanfaat buat korang.. πŸ˜‰

Friday, 23 June 2017

June 23, 2017

baju raya lama dah muat balik! 😱😱

baju raya lama dah muat balik! 😱😱
      Assalamualaikum korang.. Alhamdulillah, dah Ramadhan terakhir dah kita ni.. Sekejap nye rasa, ase mcm baru lagi first day puasa..😞😞 masa, takkan pernah tunggu kita.. Kau lambat, kau tinggal kan.. Ase mcm x puas lagi berpuasa.. Ase mcm tak Ckup je amal sepanjang puasa ni.. Mudah-mudahan ketemu lagi dalam Ramadhan akn dtg in shaa Allah..

      Kome nampak tajuk tu?? Kihkih! Malam tadi tak ape buang tebiat dok pegi try semua baju raya lama dari tahun pertama hidup sbg Seorg isteri dan ibu.. Mmg sebelum ni ada jugak sarung, tapi kebanyakannya dah tak muat! Sejak bersalinkan Dahlia, asenye badan ibuElly telah mengembang dgn jayanya.. Berbanding Masa lepas bersalinkan Is, rasa kurus sikit time tu..

      IbuElly czer lagi buat kali kedua (time Dahlia pulak).. Betul ke kata org, kalau bersalin operate ni, bdn senang naik? Yela sbb xleh nak bengkung dr awal lepas bersalin kan.  IbuElly mggu ketiga gituu baru start bengkung smpai la skang.. Nak kata tak jaga makan masa dlm pantang, jaga Kot! Ke sebab ibuElly jenis rangka besar, badan senang naik? 😝

      Alhamdulillah, dlm bulan Ramadhan ni ibuElly berjaya kurangkan inch loss! Kihkih! Berat memang x turun banyak, mcm statik je xmo turun²..stress mak! Ahh lantaklah! Jnji inch loss ade la perubahan kan?? Hahahahahah! Best tau sbb kebanyakan baju² raya lama semua dah MUAT UNTUK DISARUNG.. sebelum ni tak boleh masuk pun! Beria tau tunjuk kat husb, husb pun xtaU la puji ikhlas ke tidak or semata-mata nk happykan isteri bnyk songeh ni je kan.. Hahahahahhaa.. Ok supplemen yg ibuElly amalkan sepanjang 4 bulan dah adalah :

Ok ibuElly x makan semua eik.. Just amalkan Lecithin & Herb Lax  dalam set ni

      Yela sebabbx ckup bujet kan nk amek semua.. Amek mana yg  dan under bujet je.. Hahaha. Lecithin ni fungsi utama dia untuk pecahkan lemak dan lembutkan najis  tau.. Jadi pembuangan tu jadi lebih lawas la, takde sembelit! Herb Lax pun sama, bila makan sebelum tidur kan esoknya CONFIRM  mudah sangat membuang.. Mmg kalau ade prospek yg tanya ibuElly mana satu yg sesuai utk masalah susah berak, haa Herb Lax ni yg main dlm fikiran tau! Herb Lax ni dapat bantu singkirkan toksin & bersihkan usus kita daripada sisa makanan yg tak habis dihadam ..mcm ibuElly ni sejenis yg 2 3 hari sekali baru membuang.. Tapi semenjak amalkan Herb Lax dan Lecithin ni alhamdulillah hari² MESTI membuang! 

      Selain Lecithin dn Herb Lax, ibuElly juga amalkan ESP.. ESP ni once ibuElly minum dan cmpur dgn oat, dia buat kita kenyang lebih lama.. Dan berikan tenaga instant juga! Sepnjangn sahur ibuElly amalkan ESP + OAT + COCO DRINKS  Je.. Alhamdulillah, xde rasa berkeroncong sgt tau! 

Ni kLau bancuh ESP semata.. Kalau malas Sgt la nihh! 

Ni set turunkan berst bujet la.. Kalau rasa masih mahal, Lecithin je pun dah cukup

      Kena kepp in mind tau, exercise  kena jaga.. Jgn ingt kalau mkm supplemen dah cukup utk bantu korang kurus dan kurangkan inch loss.. Makan pun kena kawal sikit la.. Jgn makan main taram je, lepas tu harap supplemen nk kuruihhh! Memang tak lahhh Limah! So sebenarnya utk berat badan dan bentuk badan yg cantik, kena amalkan pemakanan yang seimbang + senaman + supplemen yg betul  .. Bila semua ni seiring, lagi lah berganda cepatnya trun berat tu tau! Terima kasih la pada supplemen ni sama, bantu sgt ibuElly jalanai kehidupan seharian yg lebih bermakna! Wahh gitu.. 😝

Tel : 017.560.4426
Ig : @elifaismail



Thursday, 22 June 2017

June 22, 2017

Peppermint-Ginger Plus Shaklee

Peppermint-Ginger Plus Shaklee
      Assalamualaikum semua.. Hari ni ibuElly nak cite pasal Peppermint-Ginger Plus Shaklee yang sangat terkenal dalam kalangan mereka yg ada angin berlebihan dlm badan.. Ibu² pregnant yg ada alahan teruk pun sgt digalakkan tau ambil Peppermint ni.. In shaa Allah perut pun takkan rasa sebu je kan..

   
Haa ni rope peppermint tu.. IbuElly belum pernah cuba lagi peppermint ni

      Kombinasi 4 herba dari Barat dan Timur, dan dihasilkan di bawah prosedur standard dgn melalui penggunaan teknologi sains yg terkini. Secara klinikal, ia sgt membantu dlm merawat atau mencegah masalah loya, gastrik, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.  4 herba tu adalah daun pudina, halia, adas dan cekur manis.  

      Antara manfaat utama herba² di dalam Peppermint ni adalah :
  • PUDINA  : melegakan otot perut, ia mempunyai kesan penenang. Bantu masalah penghadaman, mabuk laut/darat, melegakan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit. Selain itu, ia melegakan kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yg timbul drpd rawatan kemoterapi. Pudina merangsang pengeluaran peluh, oleh itu ia menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti selsema. Perasaan sejuk dan menyegarkan drpd pudina membantu memelihara pemikiran yg jelas dan tetap fokus
  • HALIA  : Masyarakat Cina telah menggunakan halia lebih drpd 2 ribu tahun. Halia merangsang rembesan enzim Salvia utk pencernaan makanan. Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid, loya, mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak(semasa pantang). Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan sakit wanita : penyelidik di Switszerland mendapati halia adalah berkesan sbg remedi lain spt merawat kesan mabuk laut. Laporan penyelidikan awal telah merumuskan bahawa halia adalah berkesan dalam merawat/mencegah masalah kesakitan ketika dalam perjalanan/pengembaraan
  • POKOK ADAS (fennal)  : orang² Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu. Juga, ia dpt membantu masalah alergi pd saluran usus
  • CEKUR MANIS (anise)  : digunakan oleh orang² mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. Merangsang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yg menyebabkan penyakit kulit yg biasa, melegakan haba di musim panas dan lembap, memberi peredaran tenaga dalam badan dan lembut pada perut
      Peppermint ni boleh dihisap mcm tu je tau.. Terutama masa kita batuk atau muntah lepas makan² tu kan.. Biasa ibu² pregnant atau mereka yg mengalami keracunan makanan la yg banyak muntah² ni.. Ibu mengandung mesti risau kan nak amek ubat yg tinggi kandungan steroid tu.. So cuba Peppermint-ginger plus ni in shaa Allah.. 

      Bagi yg nak dapatkan produk Shaklee di kawasan Ipoh, boleh wasap je ibuElly terus kat SINI tau.. In shaa Allah kalo wasap tu cepat je ibuElly reply.. Hehhee.. 

Jemput like juga dan follow :
Ig : @elifaismail