March 2017 - IBU ELLY SHAKLEE

Thursday, 2 March 2017

March 02, 2017

supplement Shaklee TIADA GEL SILIKA?

supplement Shaklee TIADA GEL SILIKA?




    Assalamualaikum dan hai semua.. ya Allah berhabuknya lah blog ibuElly ni.. lama sangat dah tak update ye.. sihat ke korang? ibuElly sibuk sikit plus Februari adalah bulan yg agak mencabar bagi ibuElly.. tu senyap je dari blog ni, aktif kat fb n ig je..

    IbuElly sebenarnya nk cite pasal gel silika ni.. pernah tak kalau korang beli supplement kat farmasi ke atau produk dalam talian ke ade skali diorang sumbat gel silika ni? Ala yg mcm biji² jernih tu! Haa penah nampak kan?

    Haa tu lah gel yg digunakan supaya sesuatu tablet tu tahan lama..yela.mungkin dah bercampur dgn pengawet la pewarna la kan.. jadi ketahanan sesuatu produk tu akan menurun la.. dulu ibuElly xtau jugak pasaipa la.deme. ni dok bubuh benda ni skali kan.. dah payah nk kena buang pulak ( ibuElly dulu kepas bukak je botol, terus buang minatang ni.. rimas nak amek tablet terambik fia pulak! )

    So korang tau tak yg vitamin Shaklee ni TIADA gel silika di dalamnya? KENAPA??
KENAPA VITAMIN SHAKLEE TIADA GEL SILIKA??

Shaklee ni, kandungan die tumbuhan²  kering yang dijadikan dalam bentuk tablet yang tulen dan 100% BEBAS KIMIA..

Tak mcm tablet produk lain yang ada gel silika dan bahan perservative..artificial segala..yang ada expired date tertentu, expired date yang terdapat pada botol hanya  menunjukkn yang vitamin tu TIDAK  boleh dijual.. bukan tak boleh dimakan.. 🤗

Haa skang dah tau kan kenapa vitamin Shaklee TIADA gel silika? IbuElly dulu pun masa mula² dapat botol bukak² dok cari jugak gel silika tu.. ropenye mmg xde pun! Maksudnya supplement Shaklee memang betul² ORGANIK!! Tu yg ibuElly suka tu! Sebab sejak muka dah teruk dan sensitif ni, memang nak cari produk yg betul² organik aje.. CONFIRM SELAMAT!

    Ok lah tu aje dalam entry kali ni.. semoga berjumpa lagi di lain entry yaa.. ngantuk sudah.. selamat malam semua!

Fb personal : Elifa binti Ismail
Fb page : Shaklee Ipoh
Instagram : elifaismail
Whatsapp : 017.560.4426