2016 - IBU ELLY SHAKLEE

Saturday, 31 December 2016

December 31, 2016

tips² penting dalam penjagaan kulit wajah..

tips² penting dalam penjagaan kulit wajah..
    Assalamualaikum dan selamat tahun baru 2017 readers! Ya Allah skjpnya masa berlalu kan, dah menginjak setahun umur.. korang dah set target utk tahun baru ni? Ke x ambil port pun? Lantak lah tahun baru ke tahun lama ke still sama je kan.. hidup juga kan. Kahkah.. bg yg ade rezeki masih lg hidup, alhamdulillah.. tahniah dan syabas ibuElly ucapkan.. Allah masih sygkan korang dan nk korang buat yg lebih baik dlm permulaan hidup baru ni.. mari set target dan niat, mohon doa bnyk² pd Allah, bersangka baik dgn Allah, jadikan Quran sbg rutin harian, in shaa Allah semuanya akn jadi lebih mudah nnt.. (panjangnya mukadimaah kan!)

    Ok sbenanya pagi ni ibuElly nak cite ttg tips penting dalam penjagaan kulit wajah.. al maklum.lah, ibuElly ni penah ade sejarah kulit muka terlampau teruk.. sensitif sgt, dgn berminyak hape sume ckup.. tp skang dah slow² ok dan semakin baik.. cuma sekali sekala tu ade la jugak jerawat naik, tp xbnyk la dah mcm dulu.. ok jom check it out!

   

Rangkaian produk Cosmoderm dan juga Mora Argan oil by MIRA FILZAH.. 

    Ok ni skincare ibuElly sejak hujung Ogos, 2016.. produk Cosmoderm ni boleh didapati di farmasi, guardian, watson.. atau nak senang beli je kat SINI .. so far ibuElly puas hati sgt dgn Cosmoderm ni.. actually dulu penah pakai, masa mngandungkan Dahlia.. muka nai jerawat bnyk.dn tinggalkan parut hitam.. g farmasi, dia cdangkan cosmoderm vitamin e utk parut tu.. mmg ok sgt! Lepas tu stop, bese la darah muda nk cuba mcm² benda baru kan.. jadi tukar² skincare la kojenye.. menyesal tak sudah! Eh Cosmoderm nj bukan ada skincare je tau.. mandian , pencuci intim, krim utk kulit kering pun ada.. shampoo je takde.. 

   

    Ok lepas kulit dah jadi teruk gitu, barulah ibuElly ada kesedaran nk jaga amanah Allah iaitu wajah yg Allah dh bg dgn cukup sempurna ni.. sejak dari tu jugalah ibuElly lebih berhati-hati dlm memilih produk skincare.. menyesal tak sudah! Ok first of all, ibuElly akn cuci muka guna MAKEUP REMOVER dulu, maksudnya sblm cuci muka la.. tiap² hari lepas bangun tidur, lepas balik dr jalan²/kelas, lepas berbedak, mesti akan cuci dulu muka guna makeup remover ni.. ingat org yg heavy makeup je ke nk kena cuci guna makeup remover?? Kita yg tak pakai makeup pun kena cuci muka juga tau! Tau tak bila kita terdedah dgn persekitaran luar, wajah kita akn mudah terdedah dgn habuk dan debu yg boleh menyumbatkan pori² kulit kita.. sebab tu walaupun tak makeup, kena juga cuci guna makeup remover ni tau!

    Ok yg kedua, cuci muka TANPA AIR, guna magic exfoliating gel tu.. gel ni berfungsi mcm scrub la jugak.. tapi disebabkan muka ibuElly ni berjerawat dan bermasalah, so ibuElly prefer scrub atau gel yg tak menyakitkan kulit.. korang yg takde mslh blh je guna scrub biasa tu no hal punya.. scrub ni fungsinya untuk MENANGGALKAN SEL KULIT MATI, MEMUDARKAN PARUT DAN JERAGAT DAN MEMPERBAHARUI SEL KULIT YG BARU.. ibuElly suka sgt pakai gel ni.. lepas cuci, rasa lembut sgt!

    Yg ketiga, cuci muka guna pencuci yg sesuai dgn kulit korang.. yg berminyak ke, kering ke, normal ke.. make sure cari pencuci yg betul² sesuai tau! Pencuci muka ni benda yg paling utama dlm.penjagaan kulit wajah.. salah.pencuci, kemungkinan besar kulit wajah juga akn bermasalah nnt.. lepas cuci muka guna cleanser, kesannya lagi umpphh! Lembut je kulit!! Yg keempat, sapu kulit wajah dgn toner yg sesuai dgn kulit wajah.. toner ni fungsinya untuk sekatakan tona kulit dan meresap jauh ke dalam kulit kita supaya bila kita pakai produk seterusnya, ia akan dpt diserap dgn baik.. kalau ibuElly nak bermasker mlm tu, lepas step 3, ibuElly akn jump ke step 5 dulu baru 4.. maksdnya lepas cuci mask tu dr muka, baru apply toner.. mask tu sapukan rata pada kulit, tggu 15-20 minit lepas tu basuh.. keringkan dan baru apply toner.  Mask ni pakai 2-3 hari seminggu je tau.. jgn pakai hari² pulak.. sbb mask ni bersifat deep cleanse, pakai hari² akn mengeringkan kulit..

    O last but not least, step yg terakhir iaitu apply SERUM pada kulit wajah.. kalau korang nk tau, waktu mlm mmg kulit muka akan bertindak untuk memperbaharui sel² kulit yg baru dn lebih sihat.. jd bila korang apply SERUM, kulit akn bertindak berkali ganda dan efektif dlm mengembalikan keanjalan kulit wajah korang tu.  Mcm booster la kiranya serum ni.. dlm drama Korea, deme ni tak pernah tggal tau serum² ni.. mask pun sama..mana yg baik dr drama Korea ni kita ambik tauladan ye dak.. kihkih..

    Ok MORA tu ibuElly ada jual juga.. boleh lawat ibuElly punya ig : elifaismail .. kwsn Ipoh boleh cod aje.. luar tu ibuElly pos lah dun worry.. ni haa rupa mora nya..


15 ml - rm60
30 ml - rm100
Yg kecik NOT FOR SALE kata Mira Filzah

    Ok tu je utk entry kali ni.. jangan lupa supplemen Shaklee juga untu dalaman tau.. korang yg nak order Shaklee dan juga Mora, blh whatsapp ibuElly di 017 560 4426.. choww!!



Friday, 30 December 2016

December 30, 2016

nak susukan baby sampai 2 tahun?

nak susukan baby sampai 2 tahun?

    Assalamualaikum semua! Haa ni lah dia princess ibuElly, Nur Dahlia.. umur dia skang dah 1y 6m.. lagi 6 bulan je nak cerai susu dah.. sob²! Dahlia masih lagi menyusu badan, alhamdulillah ade rezeki dik Lia nak menyusu badan smpai 2 tahun in shaa Allah.. susu badan alhamdulillah masih ada dan cukup utk dik Lia..

    IbuElly ada tips ke nak banyakkan susu even dik Lia makin membesar? Takde ape yg special kot.. banyakkan minum air masak (3 liter sehari), apply konsep demand dan supply (sentiasa bg je susu pd anak), supplemen Shaklee (asalnya mkn utk rawat kulit aje).. itu jelah yg ibuElly buat masa menyusukan dik Lia ni..

    Ala, ibuElly mkn Shaklee pun bru 3 bulan je.. sbnrnya kita sndri kena sntiasa bg dan pam...baru susu tu ade je.. dan set dlm otak kita nk susukan ank smpai cukup 2 tahun.. in shaa Allah ada rezeki utk susukan dia smpai 2 tahun...mind set tu penting tau! Bila kita dah set dlm minda kita, in shaa Allah kita akan lebih bersemangat utk capai target tu kan..

    Di smping set mind kita, ibu² juga blh ikhtiar dgn supplemen.. tp pastikan supplement tu HALAL & ADA KAJIAN atau KESAHIHAN nya tau.. dulu² mmg ibuElly main ngap je supplemen yg ada dlm pasaran tu.  Tp bila dh ada kesedaran dn tahu apa akibat mkn benda bkan² pd badan, tobat lahum la nk telan suka hati.. ibuElly pilih Shaklee sbb Shaklee ni produk kajian saintis, ada LANDMARK STUDY, para saintis akn kaji dan buat ujian dulu baru jual dlm pasaran, Shaklee hanya menggunakan tumbuhan² semulajadi yg selamat untuk dimakan utk jangka masa lama.. ni lah stronh reasons why ibuElly yakin sgt dgn Shaklee..

    Yelah, benda mkn kot wei.. kena la yakin betul² yg produk tu selamat kan.. takkan nk mkn something yg kita sndri xtau asal dr mana, buat dgn apa.. kang effect pd bdn, kan naye je tu! ESP dan ALFALFA COMPLEX sgt bagus utk ibu mnyusu.. dua beradik ni berfungsi utk menambahkan susu badan, memekatkan susu badan, memberi tenaga berpanjangan kpd ibu, menyingkirkan toksin berlebihan dr bdn ibu, menguatkan rahim ibu lepas bersalin, mencantikkan dan menggebukan kulit ibu dan baby, kawal hormon ibu dn mcm² lg..

    So korang yg tercari² supplemen untk ibu menyusu dn pd masa yg sama nk kawal berat dn nk cantikkan kulit, ESP & ALFALFA adalah kombinasi terbaik tau!! In shaa Allah kita ikhtiar, namuk yg memberi kesan dan kesembuhan Allah juga.  :)


Dahlia masa bapa bulan tah.. bambam beno. Skang dh kuruih sbb gila manjat je dfn Abg Is!


Contact ibuElly,
0175604426
Ig : elifaismail
Fb : Eli

    

    

Thursday, 29 December 2016

December 29, 2016

milkbooster selamat untuk ibu menyusu

milkbooster selamat untuk ibu menyusu
    Assalamualaikum...bertemu kita lagi dlm entry kali ni alhmdullah (amboi dah gaya ostajah dah!) Ok malam yg sepi ni ibuElly nak cite pasal MILK BOOSTER UNTUK IBU MEMYUSU.. mcm menarik kan topik ni? Atau kome dh biasa dengar? Ok fine! Dulu² masa menyusukan Is ibuElly ada amik milk booster nama umma lactum kot namanya.. entah lah, dah 4 tahun kot!

 


    Asalnya ibuElly consume ESP ni utk kurangkan berat bdn.. lepas bersalinkn si Dahlia mcm dipam² pulak bdn ibuElly.. al maklumlah ibuElly jenis bdn sedap gituu.. jadi bila dh bersalin secara czer (2 kali pulak tu!) Makin membesar la bdn kan.. ibuElly mkn ES ni dr tgh bulan Disember.. beli² je trus bukak minum..masa tu ibuElly cmpurkn dgn susu kambing kurma madu platinum (skmm) yg perisa coklat tu..
    
    Ya Allah, sedap gila! Dah la sedap, pastu buat ibuElly kenyang lama tau! Tak penah rasa mcm ni plus ibuElly MASIH MENYUSUKAN DAHLIA tau! Dlm hati terdetik, 'ada can la kot nk kurangkn berat, mkn pn x brp bnyk dh ni'.. kihkih.. so skans ibuElly mmpu mkn satu senduk nasi TANPA TAMBAH TAU! Best nya! Owh utk pengetahuan korang, Dahlia berumur 1y 6m.. 

     Dulu mmg dok baca ESP ni bagus utk ibu menyusu.. antara kebaikan dia BOLEH TAMBAHKAN SUSU BADAN, MEMEKATKAN SUSU BADAN, BERI TENAGA KEPADA SI IBU & MENCANTIKKAN KULIT IBU dan yg paling penting, BABY CEPAT KENYANG! Best tak ibu² kalau baby kita kenyang sokmo minum susu kita? Takde la asyik nk melekat je kan.. kihkih..

    ESP ni selain ibu menyusu, ibu berpantang, student, lelaki, perempuan semua boleh minum.tau! Tambah² yg nk kulit cantik tu, lagi RECOMMENDED sgt minum ESP ni.. yela collagen ngn vivix mgkin agk pricey even bg ibuElly sndri.. tp xpe ESP ada dn in shaa Allah mampu milik setanding dgn harga dn kualiti tau.. ibuElly sndri dh consume, jd memang yakin sgt²!

    ESP ni jgak sesuai utk ibu menyusu mcm ibuElly ni ikhtiar utk kurangkn berat.. nk lgi umpphh, add on ALFALFA COMPLEX, LECITHIN & OMEGA GUARD.. semua ni bagus utk ibu menyusu yg nak kurangkn berat.. ibuElly blum cuba lg omega guard.. alfalfa mmg mkn skang, lecithin penah mkn masa sblm.pregnantkn Dahlia.. ada rezeki.ibuElly mmg nk cuba yg lain.. sabar eikk, ibuElly pun baru 3 bulan KONSISTEN dgn Shaklee.. long way to go, gituu!

    3 bulan pun, bnyk perubahan ibuElly dpt rasa...senang membuang, toksin senang disingkirkan, kulit makin ok, perut kempis sikit, susu bdn alhmdulillah ade lgi.dn mmpu mengenyangkan Dahlia.. mmg puas hati sgt! Kat sini kalau ada ibu² yg tgh cari set berpantang Shaklee atau set menyusu Shaklee pun blh aje ws ibuElly terus tau.. takde hal punya kita sembang smpai korang puas hati dn yakin nk consume Shaklee ni.. beli dgn ibuElly, ibuElly akn guide and consult korang cara mkn sama mcm ibuElly mkn smpai blh dpt balik skin mcm skang malah lebih baik!

    So kesimpulannya, nak bagitau ESP Shaklee ni supplemen yg IBU MENYUSU patut consume if nk dptkn kualiti sus yg terbaik! Consume esp masa dlm pantang juga mampu membantu ibu² untuk langsing balik tau! Mmg nnt kalau diberi rezeki utk pregnant lg, ibuElly nk sgt consume SET HAMIL & SET BERPANTANG SHAKLEE .. nk kurus juga mcm org lain walaupun semua czer.. kihkih.. ok korang boleh whatsapp ibuElly terus ye utk sbrg pertanyaan.. :)


    Muka sebelum consume Shaklee.. tutup dgn bb cushion pn still nmpk cela! :(


    Sebelum masa Jun, selepas masa pertengahan Oktober.. start consume Shaklee awal September..


Your most wanted Shaklee Independent Distributor,

    

Wednesday, 28 December 2016

December 28, 2016

shaklee dan kulit bermasalah??

shaklee dan kulit bermasalah??
   Assalamualaikum! Haa korang ingat tak ade entry yg ibuElly kata nk tunjuk gmbr sekarang lepas consume Shaklee? Ok ni haa nk tunjuk..

   

    Haa nampak ok tak? Ke tak nampak sgt? Ni lightning tak bagus time ni.. kahkah! Takpelah ibuElly nak tunjuk perubahan kat muka ibuElly ni je! Tau tak lawa dan plawless pun kan.. kihkih.. alhamdulillah skang pun still dlm proses pemulihan...mmg lambat tapi tolong lah! Nak cantik takde jalan pintas! Kena slow² dan pelan².. meh nk throwback balik kulit masa pertengahan tahun 2016 ni..

    







    Haa, banyak lg sbenanya.. tp tak dan edit lagi.. gmbr tak menutup aurah.. hehe.. ok jangan tengok tang pori besaq punya tuh.. ibuElly mmg ada masalah pori sejak sekolah rendah lagi.. tggu Shaklee jela rawatkan...ibjElly pun baru 3 bulan lebih je consume Shaklee ni.. jauh lg perjalanan.. antara supplement Shaklee yg ibuElly mkn :





    Haa semua di atas KECUALI B Complex.. memang 5 sekawan tu serasi betul dgn ibuElly.. vitamin C tahan 6 bulan, vitamin E tahan 4 bulan, Alfalfa tahan 1-2 bulan, ESP tahan 1-2 bulan.. tapi tapi kan, kalau ibuElly mmg xckup bujet sekipun, VITAMIN C MESTI kena ada.. mmg fall in love dgn vitamin C dulu sbnrnya.. kemudian baru cuba yg lain.. pasal skincare pulak nnt ibuElly story dlm entry lain eik.. korang yg nk order Shaklee dn nk kn guide mcm mana ibuElly mkn smpai blh dpt kulit mcm ni balik jgn segan whatsapp ibuElly tau!

Your most wanted Shaklee distributor,
IbuElly 
017 560 4426
Cod sekitar Ipoh tau, pos pun boleh takde hal!
December 28, 2016

perlu ke DETOKS??

perlu ke DETOKS??

   Apakebenda DETOX ni?? Korang pernah DETOX ke seumur hidup korang?? DETOX ni macam mana, makan ke, bersenam ke, minum ke??

    Ok meh #ibuElly nak cerita.. DETOX ni bukan buat masa kita nak diet je tau.. sepatutnya SETIAP HARI kena DETOX badan kita.. kalau nak DETOKS HATI, kena BANYAK BACA QURAN.. kalau nak DETOKS BADAN kita pulak?? Makanya makan la supplement atau buat detoks sendiri di rumah..

    DETOKS ni fungsinya untuk SINGKIRKAN SEGALA MAK NENEK TOKSIN yang dah lama sebati dalam badan kita tu.. bayangkanlah dah berapa lama hidup, macam² makanan dan minuman masuk dalam badan, berapa banyak udara tak sihat yang kita sedut, agak² macam mana ye keadaan DALAM BADAN kita sekarang? Mesti berkarat teruk kan.. :(

    bila kita dah DETOKS badan kita, maka senang bagi tubuh untuk MENYERAP SEGALA NUTRIEN daripada VITAMIN/SUPPLEMEN yang kita makan.. means, lagi senang la vitamin tu semua diserap masuk ke dalam darah dan seterusnya mempercepatkan lagi proses penyembuhan seseorang lepas makan vitamin..

    DETOKS ni boleh keluar dalam pelbagai bentuk.. senang membuang, kerap buang air kecil, cepat berpeluh tu tandanya badan kita DETOKS dengan baik.. proses ni sedang menyingkirkan segala toksin tak baik dalam badan dan seterusnya akan memulihkan kembali tubuh kita.. antara simptom² yang disebabkan oleh toksin ni adalah MUDAH LETIH, MULUT ASYIK NAK MENGUNYAP, BERAT BADAN BERLEBIHAN, MIGRAIN dan banyak lagi..

    Jadi bila nk mula makan vitamin, cara terbaik DETOKS DULU TUBUH KITA.. memang la DETOKS ambik masa lama, bayangkan berapa puluh tahun dah hidup, berapa banyak TOKSIN/KEKOTORAN yang dah SEBATI DALAM TUBUH KITA ni kan.. jadi, kalau korang consume supplement tapi LAMBAT SANGAT NAK NAMPAK KESAN, cuba DETOKS DULU BADAN TU.. dah cuci habis semua baru lah senang supplement tadi nak diserap macam span gitu.. so jangan nk tuduh mana² supplement tak elok, badan kita yang tak elok sebenarnya.. DETOKS dulu ok??

    #ibuElly DETOKS dengan SHAKLEE aje.. makan Alfalfa Complex dan Herba-lax.. dua²    bagus untuk CUCI USUS & SINGKIRKAN TOKSIN.. setiap hari sekurang-kurangnya 2 kali MESTI membuang.. biarlah lambat pun, janji supplement yg #ibuElly makan TERNYATA SELAMAT.. korang pulak macam mana? If dah ada kesedaran untuk jaga tubuh yakni amanah Allah yang paling berharga ni, meh wasap #ibuElly lelaju..

Your health consultant,
#ibuElly
0175604426
ig : elifaismail (Shaklee Ipoh)

Sudi² la terjah ig dan fb ibuElly tau.. :)

Monday, 26 December 2016

December 26, 2016

tips tukar skincare untuk kulit teramat sensitif!

tips tukar skincare untuk kulit teramat sensitif!
   Assalamualaikum, hai! Haa tgk tajuk je mesti korang tau kan perkara ni SANGAT² ptng terutama bg korang yg kulitnya over sensitif mcm ibuElly ni.. oversensitif maksudnya senang sgt naik jerawat, ruam², tinggalkn parut hitam sune tu la.. kulit ibuElly mmg oantang berpeluh, beralih tmpt(kalau travel jauh²), konfem jerawat akn naik 2 3 ketul! Stress sgt tau! Tp bukan nk cite pasal tu.  Nk cite ape yg korang patut buat bila nk TUKAR SKINCARE..
     
     Ada beberapa sbb knape kita MESTI/PATUT tukar skincare.. antaranya sbb TAKDE NMPK SEBARANG PERUBAHAN SELEPAS BEBRAPA BULAN GUNA (maks 4 bulan), BILA PAKAI KULIT BERTERUSAN MENUNJUKKAN SIMPTOM² TAK ELOK(jerawat,nanah,etc) dan juga KULIT MENGALAMI ALAHAN SERTA MERTA LEPAS PAKAI SKINCARE TRSEBUT.. stp org tak sama tau kesan die.. ade stgh org sesuai lepas beberapa mggu alamami HEALING CRISIS, tp ada juga yg mmg tak tahan dgn skincare trsebut so better lah korang stop aje.. kang lg teruk kulit!
   

     Haa korang nmpk tak kulit ibuElly yg teruk tu? Time masa Jun 2016.. nak raya wei, kulit tiba² ,jd cmni.. agknga kesan skincare dulu.. 2 tahun lepas, ibuElly guna skincare jenama XXX, masa mula² pakai memang licin selicinnya, satu jerawat pun tak naik tau! Flawless habis! Yela time tu x matang lg, obses nk kulit cantik.. dah la mahal! So masa ni ibuElly stip segala pencuci/cream yg ibuElly guna.. so ini yg ibuElly buat..

 Tips menukar produk skincare yg utama :

a) berhenti SERTA MERTA skincare atau pencuci yg kita sdg pakai waktu tu
b) rehatkan muka selama seminggu
c) hanya cuci muka dengan air suam
d) if muka terlalu kering, boleh sapukan gel aloe vera di seluruh muka (ibuElly guna HUNA aloe vera gel, ibuElly ade jual gel ni)
e) mula cari produk yg sesuai (cari kat farmasi jela senang, ibuElly guna COSMODERM aje)
f) cuba mula rawat dari dalam, mkn supplemet etc.. (ibuElly consume vitamin C Shaklee + Vitamin E Shaklee)

     Wallah! Alhmdulillah cara ni mmg berkesan utk ibuElly.. tak sia² sabar dn konsisten dgn supplemen dn juga COSMODERM.. korang kalau nk cpat rawat pape skalipun, kena rawat luar dn dalam tau.  Baru efektif dn mmg cpat nmpk kesan.. alhmdulillah skang tggal parut je lg.  Lmbt la sikit kan, parut lama kot! Smpai skang ibuElly KONSISTEN vitamin C Shaklee, Vitamin E Shaklee, Alfalfa Complex dan ESP.. mmg berbaloi melabur sikit utk supplement.. kesannya superbb tau!

     Muka skang nnt ibuElly tunjuk dlm entry lain.. gmbr dlm fon lagi satu.. hihi.. so koramg sayangilah kulit sblm jd teruk mcm ibuElly ni..bnyk tau perabih duit nk perbaik kulit balik.. klau nk SHAKLEE PUN ADA RANGKAIAN SKINCARE.. Shaklee ni mmg produk hasil dr kajian saintis dan TERBUKTI SELAMAT & BERKESAN.. takyah takut dn risau lg dah.  Nnt ibuElly tunjuk gmbr skang dlm entry lain eikk . Ok nk buat kje lain dulu.. chow!!

Your health consultant,
#ibuElly
0175604426
     

Sunday, 25 December 2016

December 25, 2016

kerjaya hometuition, berbaloi atau tak?

kerjaya hometuition, berbaloi atau tak?


    Assalamualaikum w.b.t.. haa ni la wajah ibuElly Dan anak².. hehe.. muka dik Lia tak nampka sangat.. memang masa ni dia buatbperangai sgt! Iskandar mmg behave sgt, takde la ibuElly mcm singa sgt time tu.. okk buat pengetahuan uollss, ibuElly konvo 2013 patutnya.. tp disebabkan time tu terbersalinkn si Iskandar maka ibuElly takde la gambar rasmi majlis konvekesyen.. sob²!

     makanya, ibuElly tak lepaskan peluang utk tgkp gmbr konvo jugak dgn ank2 masa USM  konvo ritu.. ibuElly pegi ber5 je.. ngn ank2,adk ipar dn kwn adk ipar buat teman.. suami ibuElly busy koje je.. so kami decise pegi ber5.. ibuElly jenis x kisah.. xde laki pun lpas je ke mana hala ngn ank2, hehe.. kiranya late konvo la..

     Nak cite pasal kerjaya yg ibuElly sedang ceburi skang.. sbb skang rmai pulak terjun ke bidang ni terutama FRESH GRADUATE yg baru je abes bljr.. ibuElly pun terjun ke bidang ni dari Fizik Gunaa, USM sbb ase mcm susah sgt nk dpt keje.. yela time tu dh ade ank sorang, bakal majikan pulak bila tgk je resume pndang ats bwh je, stree dn mnyampah pulak rasa kan,, mcm la kita ni hina sgt ade ank pd usia muda.. mengenangkan ibuElly ade banyak juga hutang nk dibayar, ( yakni PTPN & KERETA ) ibuElly gagahkan juga cari pekerjaan lain yg boleh menambahkan income ibuElly sendiri.. tknak bergantung pd suami, dah la masa bljr dia tanggung sikit2..xkan hutang ibuElly nak dia tanggung juga kan..

     alkisahnya, bermulalah perjuangan ibuElly pada November 2013.. ntime tu redah jela.. sbb mmg nk cari duit sndri sgt2, nak shopping sndri, byr hutang, nak beli pape pun senang takpyh nk mintak sape2.. bkn mksudnya suami ibuElly kedekut ye, TIDAK SAMA SEKALI!! cuma ibuElly dah biasa berdikari sejak dr sekolah lagi.. tak sukA menyusahkan sapa2..

     ok masa mula2 tu, krik2 juga lh.. yelah orang tak brp kenal kita lagi.. tanmbah kita bukan cikgu skolah atau cikgu pusat tuisyen.. sendiri2 je gerak.. lama juga dlm 4 bulan gitu ade sorng dua je student.. tu pun masa tu gerak under agen. biasa agen ni die mkn lebih sikit, kita dpt sikit je.. pastu ade perjumpaan antara tutor2 ipoh.. masa tu la kenal Cikgu Amirah comel.. die ni setahun lebih muda dr ibuElly tapi die berpenglaman luas dlm hometuition ni.. ibuElly respect sgt pd die, dn akan refer kpd die jugak kalau ibuElly ade mslh dlm kerja ni.. die sgt2 membantu.. hormat mentor kita walaupun die muda dr kita.. bru ilmu yg kita dpt dr die tu berkat kan.. hehe

    alhamdulillah, tahun 2016 ibuElly berjaya juga buat ramai org kena ibuElly sbg cikgu tuisyen private.. rmai dh ibu bapa yg akui ibuElly mmg boleh mngajar dan membantu ank2 diorang dlm pelajaran.. syukur sgt, sekurang-kurangnya ibuElly dpt bantu ank2 org lain, moga2 urusan ank2 ibuElly jug akn dipermudahkn nnt.. pokok pangkalnya, kita sendiri JANGAN CEPAT MENGALAH & MENGELUH.. ' ala, dh bpe bulan dah ni, takde pun student, takde pun org kol'.. jangan putus asa.. buat marketing kaw2!.. post lam fb, mudah, laman web, instagram.. zmn IT ni xde ape yg mustahil..post je, rmai la yg cari nnt..

     korang blh like page ibuElly tau Elly hometuition di fb.. kalau nak tnya pun boleh.. nk join tutor bwh ibuElly pun boleh.. whatsapp je ibuElly di 017 560 4426 tau.. in shaa Allah kita brjaya sama2..

Friday, 23 December 2016

December 23, 2016

herbal blend Shaklee untuk eczema dan ruam?

herbal blend Shaklee untuk eczema dan ruam?

 assalamualaikum.. haa entry kali ni, ibuElly nak share tentang HERBAL BLEND SHAKLEE ni.. ya Allah, krim ni bagus sangat tau untuk korang yg ada ank² kecik dan babies.. krim ni selalu out of stock kat branch.. antara produk Shaklee yg paling murah, dan berkesan! Ok kenapa ibuElly kata BERKESAN??!
   
     Of course lah sbb ibuElly pakaikan kat anak².. tambah² ank dara ibuElly jenis kulit yg sgt sensitif.. kena gigit nyamuk ke, serangga ke, habis BERPARUT bdn² dia.. I is sedih tau! Dah la ank dara, berparut sana sini pulak.. adoi la nakk! Krim ni memang laku keras sgt.. masa baru restockat branch haritu, ibuElly borong la krim.ni.buat stok kat rumah.. kang kalau customer nak terus cod/pos je.. wei usah kata kena gigit nyamuk, nak hilangkan parut chicken pox boleh, sapu kat bintat nyamuk blh, eczema blh, ruam² kat bhgn pelipat² bdn terutama TENGKUK BABY pun blh.. aishh mcm² la wei blh buat ngn KRIM AJAIB ni!

      yg lagi best, krim ni BEBAS PARABEN tau! Kome tau ke binatang ape PARABEN ni? PARABEN ni biasanya digunakan dlm bhn² kosmetik atau skincare utk memanjangkan lagi ketahanan sesuatu produk.. kalau boleh mmg #ibuElly taknak guna bhn² yg ada PARABEN ni..kesannya tak nmpk skang wei, nmpk pada jngka masa pnjang nnt..ibuElly nk explain pun tak reti.. nak baca je link SINI ..

       ibuElly taknaka risikokan anak² syurga ibuElly dgn pakaikn produk yg ada segala mak nenek PARABEN ni.. nk dpt ank bukan senang woi! Dh dpt tu hargai dan jaga elok².. itu sebab ibuElly pilih SHAKLEE.. bukan ibuElly je guna, ank² pun blh dpt manfaat tau dr Shaklee ni.. so far krim ni memang terbaik yg pernak ibuElly cuba tau.. dah la murah, berbaloi sgt dgn harga dia yg mampu milik tu.. nnt ibuElly share lagi produk² yg bagus untuk ank² dlm entry lain.. nk siap² pulak ronda Penang.. kihkih.. bye!

Nak sembang panjang boleh whatsapp ibuElly di 017 560 4426..



Thursday, 22 December 2016

December 22, 2016

supplement kurus vs ibu menyusu

supplement kurus vs ibu menyusu

PERTAMA KALI #ibuElly TAK TAMBAH NASI BILA ADA SAMBAL TUMIS TAU!
.
.
Kejadian ni baru je berlaku masa dinner tadi.. kihkih.. memang nak kurangkan berat, rasa stress pula bila balik kampung orang dok kata badan macam dipam²..
.
.
Tadi juga beli ESP, dapat² terus bancuh.. SUPERB!! Kenyang daripada pagi sampai tengah hari! Kalau tak pagi² lagi macam² nak makan! Alasan ibu menyusu, makan nak banyak kan.. haha!
.
.
Sebelum dinner tadi, #ibuElly minum ESP ni dulu.. ya Allah, nasi setengah senduk je.. #ibuElly TAK MAKAN PUJUK TAU WALAUPUN LAUK SAMBAL TUMIS MEMANGGIL-MANGGIL SURUH TAMBAH NASI! Syukur sangat! Kahkah! .
.
Tak sabar #ibuElly nak rasa perubahan lain yang biasa digembar-gemburkan tu.. KULIT CANTIK, KAWAL SELERA MAKAN, MEMBERI TENAGA, PEKATKAN SUSU BADAN, KAWAL HORMON, Allah macam² lagi khasiat ESP ni.. .
.
IBU² MENGANDUNG, IBU MENYUSU & IBU² DALAM PANTANG SESUAI SANGAT consume ESP I tell you! Rugi oii tak cuba!
.
.
Selain ESP, #ibuElly juga consume Alfalfa Complex juga.. dah botol kedua makan.. alhamdulillah, memang #ibuElly puas hati sangat dengan hasil yang #ibuElly dapat rasa sekarang ni.. pembuangan jadi LAWAS tau, hari² MESTI membuang.. lancar je semuanya, kihkih. Alfalfa ni juga bertindak sebagai JAMU MODEN sebab alfalfa ni ada ekstrak kacip fatimah jugak tau, pastu BOLEH SINGKIRKAN TOKSIK, BANYAKKAN SUSU BADAN IBU, MENGURANGKAN SAKIT² & LENGUH² ringan (kalau berat ada supplement lain), MERAWAT MASALAH RESDUNG, JERAWAT, ALAHAN ehh banyak lagi lah!
.
.
Ni dah tambah dengan ESP Shaklee in shaa Allah lagi superbb la hasilnya! Tak sabarnya #ibuElly nak kurus balik.. kahkah.. budget betul baru makan 2 hari kam ESP ni.. kihkih.. yela ibu beranak czer dua², badan susah nk turun balik berat tu.. kalau jumpa.Shaklee awal² mesti masa dalam pantang #ibuElly ambik Shaklee je.. boleh juga kawal berat dan langsing balik..sob².. ok lah kalau berminat nak tau lebih lanjut untuk set kurus tak kisah la ibu menyusu ke, belum menyusu ke meh wasap #ibuElly segera eik
.
Contact #ibuElly,
0175604426

Wednesday, 21 December 2016

December 21, 2016

my babies my soul ..

my babies my soul ..





   sejak dah jadi mak budak ni bukan kesihatan sendiri je kena jaga.. anak-anak juga mesti diberi keutmaan dalam bab-bab kesihatan ni.. mana boleh mak ayah je nak sihat dan disumbatkan dengan macam-macam jenis supplement, anak-anak nak juga.. hehe..

    so disebabkan ibu dah join ahli Shaklee untuk makan sendiri, maka anak-anak juga turut tidk ketinggalan mengamalkan supplement Shaklee ni.. ibu taknak la sihat sorang-sorang, anak-anak kena sihat juga.. baru ibu tenang buat keje ye dokk..

    untuk diorang, ibu bagi CHEWABLE VITAMIN C SHAKLEE .. bukan apa, senang bagi deme kunyah.. tak payah nak telan-telan.. ibu kata, ' nah vitamin ' laju je dua beradik tu terkedek-kedek datang kat ibu.. kalau time deme takde mood tu, ibu hancurkan aje tablet tu dan buh dalam botol air masak deme.. setel masalah.. NAK SERIBU DAYA, TAKNAK SERIBU DALIH kan,, jadi ibu ni kena kreatif ngan anak-anak..

     alhamdulillah sejak amal vitamin C Shaklee ni, bukan ibu aje anak-anak pun TAK MUDAH DISERANG SELSEMA, BATUK, DEMAM.. sesekali tu ade la juga disebabkan faktor cuaca mungkin.. tapi sekejap je dah baik dah.. memang puas hati betul consume vitamin Shaklee ni.. biar MAHAL JANJI BERBALOI dengan keberkesananny.. alah, handbag mahal, kasut mahal, travel tempat jauh-jauh tiap-tiap minggu kome sanggup takkan nak melabur sikit untuk kesihatan pun tak boleh kan..kihkih..

ok #ibuElly nak chow dulu.. ada masa kita celoteh lagi nohh! have a nice day!

IbuElly : 017 560 4426
December 21, 2016

supplement terbaik untuk jerawat!

supplement terbaik untuk jerawat!






Ni #ibuElly sendiri tau masa kulit jadi teruk pertengahan tahun ni.. masa ni bulan Jun, nak dekat raya kulit tiba² jadi teruk sangat..
.
.
Fikir positif je time ni, mungkin perubahan hormon.. yela dah beranak pinak kan, hormon pun ke laut la.. hari² nangis tau tengok muka sendiri.. rasa tak yakin sangat depan suami.. banyak duit habis pakai itu ini..
.
.
Last² terbuka pintu hati #ibuElly nak cuba Shaklee.. mula² makan Vitamin C je dulu.. tak sampai sebulan makan, alhamdulillah ok sangat perubahan yg #ibuElly nampak.. lepas tu add on VITAMIN E & GLA COMPLEX.. sangat² puas hati.. terus decide nak join biz dan tolong orang lain juga
.
.
Hanya orang yang pernah memgalami je tau macam mana perasaan ni tau.. tu sebab #ibuElly paham sangat.. so #ibuElly pun nak tolong korang yang ada masalah yang sama.. kena SABAR &'KONSISTEN je.. kulit korang pun boleh pulih macam kulit #ibuElly skang tau..
.
.
Taknak cakap banyak, meh wasap #ibuElly untuk pertanyaan.. in shaa Allah #ibuElly bantu sehabis baik!
.
.
Your health consultant,
#ibuElly
0175604426